Få dit skøde nemt igennem tinglysning med en boligadvokat

02 June 2020
Lotte Hindsberg

editorial

I princippet kan du selv ordne det praktiske når dit skøde skal tinglyses. Alligevel anbefales det at få en boligadvokat til at stå for det juridiske. Dette skyldes at hvis det juridiske ikke er i orden vil domstolen sende dokumentet retur og tinglysningen vil blive forsinket. Et tinglyst skøde er dit bevis for at boligen er din.

Indtil tinglysningen er godkendt kan sælgers kreditorer i princippet tage pant i boligen også selv om du forlængst har fået nøglerne og er flyttet ind.

En boligadvokat er en jurist, der har specialiseret sig i bolighandler og har derfor den nødvendige ekspertise til at lade det juridiske i forhold til tinglysning. Udover hjælp til tinglysning af skødet kan en boligadvokat være behjælpelig med mange andre ting i forhold til køb af ny bolig.

Gør god brug af boligadvokatens ekspertise

Du kan med fordel gøre brug af advokatens erfaring og ekspertise langt før du skal have tinglyst dit skøde. Hvis du ikke har erfaring med boligkøb eller forhandlinger kan du med god fordel få din boligadvokat med fra start. Rent psykologisk giver det også god mening at få advokaten til at forhandle frem for en mulig ny ejer, som kan have svært ved at se bort fra, hvor skøn boligen er og måske derfor har værre at være hård, når det gælder.

Udover selve forhandlingen kan han også sikre at der er de rigtige forbehold i aftalen så du er sikker på at du ikke kommer til at betale for ubehagelige overraskelser når handlen er gennemført. En gammel vandskade kan bleve en dyr affære. 

Boligadvokaten kan også undersøge, om der er noget i lokalplanen, der er værd at vide og som kan have betydning for dit beslutning for at købe eller kigge videre efter en anden bolig. En motorvej i baghaven er de færreste glade for.

More articles