Ølbrygning for alle

29 July 2019
Pia Nielsen

editorial

Du behøver hverken være dedikeret ølentusiast og drikke litervis af øl for at lave din egen ølbrygning. Med det rette udstyr, tålmodighed og en god opskrift kan alle få glæde af den gamle skandinaviske tradition. 

Hvad skal der til ølbrygning?

Vikingerne drak det til morgenmad… du kan bare nyde det, som vi gør nu om dage i socialt lag med familie og venner. Intet slår en kold øl på en varm sommerdag – og dog, en hjemmebrygget kold øl overgår vist de fleste venners forventning, når de kigger forbi til en lille skænk. Overrask familie og venner med dit helt eget øl til næste store sammenkomst eller giv grillaftenen et lille ekstra pift med din helt egen øl. 

For en succesfuld ølbrygning skal du først og fremmest bruge det rette udstyr. Brygudstyr består af flere forskellige dele, men er du nybegynder, kan du de fleste steder købe en startpakke eller få hjælp til, hvad du skal vælge. Udover det rette udstyr har du brug for en god opskrift og en stor portion tålmodighed – øl bliver ikke til på et par dage, så planlæg i god tid i forvejen, hvis du ønsker at servere din øl til en særlig lejlighed. 

Hvornår skal du selv brygge?

Du skal selv brygge, hvis du kan se det fantastiske i at servere en øl, du selv har brygget. Du skal have tiden til at vente og tilse øllen undervejs i processen, og du skal have pladsen til at stille dit brygudstyr hensigtsmæssigt op. Sørg for at placere dit brygudstyr et sted, hvor det kan blive stående under hele brygprocessen. Det er aldrig en god idé at flytte for meget på udstyret under ølbrygning, så står du foran en flytning, så vent til du er kommet helt på plads i din nye bolig, før du kaster dig over brygningen. Skål!

More articles