Bevar dit badekar med en badekar reparation

08 June 2020
Astrid Pedersen

editorial

Elsker du spabade, wellness klinikker og lignende luksus? Så sætter du sikkert pris på at have et badekar i din bolig. Med et badekar kan du nemlig flytte spa oplevelsen inden for hjemmets fire trygge vægge og dermed spare en formue på dyre ophold og behandlinger.

For at lave din egen hyggelige hjemmespa skal du blot dæmpe belysningen, fylde badekarret med varmt vand, tilsætte duftende olier, blødgørende salte eller helsebringende urter, tænde et par duftlys og måske sætte lidt dæmpet musik på anlægget.

Så er stemningen sat for en lang afslappende og afstressende oplevelse, som kan vare lige så længe som du selv ønsker. Og så skal du ikke tænke på at skulle i tøjet og ud i bilen, bussen eller toget for at komme hjem bagefter. Du kan faktisk trille direkte ind i din lune seng og sove som et spædbarn oven på din selvforkælelse.

Mit badekar er ridset, plettet og skrammet – hvad gør jeg?

Denne aktivitet fordrer naturligvis et rent og pænt badekar med en glat og ensartet emalje. Et badekar, som er ridset og skrammet indvendig, og hvis emalje er præget af grimme gullige og brunlige plamager, er hverken særlig indbydende eller videre hygiejnisk.

Faktisk bør du af sundhedsmæssige årsager undlade at nedsænke dit legeme i et gammelt og slidt badekar. Revner og skrammer samt de grimme pletter, som skyldes aflejringer af okker og kalk, kan nemlig gemme på bakterier og svamp, som potentielt kan være sygdoms fremkaldende.

Den gode nyhed er, at du ikke behøver at skille dig af med dit badekar blot fordi det er lidt slidt i emaljen. Dette kan nemlig sagtens udbedres med en såkaldt re-emaljering. Og denne kan udføres af dygtige, faglærte håndværkere med speciale inden for maling af badekar.

Hvis du ønsker at vide mere om re-emaljering af badekar, kan du blive klogere på ny-emalje.dk

More articles