Dette var en hjælp før i tiden med dørene

27 June 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis der var noget, som der kendetegnede det fine folk før i tiden, så var det, at de ikke havde arbejdshænder af nogen art – de skulle helst være så rene og finde som muligt og helst blege.

For hvis de fik farve, så viste det, at man var ude i solen, og dem, der var ude i solen, var som regel dem, der arbejdede, og det havde man folk til at gøre for en; at samme årsag skulle man heller ikke have arbejdshænder.

Og du drømmer ikke om, hvad de allerrigeste havde folk til at gøre for dem – man er næsten derhenne, hvor de kunne tørre en bagi.

Måske var du klar over, at de havde tjenestefolk til at tage imod besøg, for det var man selv for fin til at gøre.

Men var du klar over, at det kunne komme endnu længere ud end det, når det drejede sig om at have med døre at gøre?

dør

Der skulle folk til at åbne de døre for en

Godt nok havde de ikke døre fra Klarwindows.co.uk før i tiden, men hvis de havde haft, så havde de med den allerstørste sandsynlighed også haft nogle til at åbne dem for en.

Nogle gange kunne folket endda stå parat ved dørene for at åbne dem hele tiden, så der næsten ikke var andet arbejde i det end at åbne døre for det fine folk.

Og man gik som fin person heller ikke med noget i hænderne, så det var ikke fordi, at man skulle have hjælp til at åbne døren for en, fordi man havde armene fulde, for det havde man folk til at gøre for en – og de måtte selv klare sig med at åbne døre.

Det er heldigvis noget, der hører en fjern fortid til, medmindre man er kongelig eller lignende.

More articles