Er din gamle isolering ved at være mæt af dage?

15 September 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er pudsigt, for man kan godt have noget ældre isolering liggende på loftet, der så er fyldt med støv og spindelvæv, men det kan virke fint endnu, det ser bare gammelt ud og har fået patina på sig.

Og så kan man rive det ydre eller indre af en væg ned og finde isoleringsmateriale derinde, der ser helt nyt ud, som er det lige taget ud af posen, men det er faktisk mange, mange år gammelt, og det kan ikke bruges længere.

Det kan have noget at gøre med, at isoleringen har været så hermetisk beskyttet derinde, at der ikke er kommet slitage på det eller brugsspor, der afslører, at det ikke er særligt gavnligt længere.

Så derfor kan det være svært lige at regne ud, om ens isolering er god nok endnu, eller om man skal skifte den ud.

Tjek isoleringen grundigt efter, om den trænger til en udskiftning

Nu går man jo ikke lige hen og river en væg ned for at se, hvordan isoleringen har det, så her er man nødt til enten at vide, hvad det er for en isolering, der er i væggen, og hvornår den er sat ind, hvis man ikke har gjort det selv.

Gjorde man det selv, så noterer man det lige for sig selv, så man har styr på den information.

For det kan godt være, at man har en naturlig udløbsdato på den type isolering, hvor man bedømmer, at nu er det tid til at skifte den ud, selvom den måske kunne holde lidt længere, men så er man på den sikre side, så husets væg – som eksemplet drejer sig om her – er godt nok isoleret.

Man starter jo ikke bare på sådan et projekt, uden man ved, at der er grund til at gøre noget.

Måske er der kommet noget bedre isoleringsmateriale på markedet, som der bør erstatte det gamle?

More articles