Få det bedste tilbud på gulvslibning

28 January 2021
Astrid Pedersen

editorial

Er dit hjem beklædt fra væg til væg med ægte træværk? Så hører du til blandt de heldige boligejere. Trægulve er nemlig i særdeles høj kurs på det danske boligmarked. Det betyder at en boligs værdi stiger hvis gulvene i den er belagt med massivt træ – og gulvet vel at mærke er sundt og intakt.

Derfor bør du værne om dit ægte trægulv og sørge for at det ikke bliver beskadiget. Dette gøres allermest effektivt ved at pleje det efter alle kunstens regler – især hvis træværket er behandlet med olie eller med sæbe. Sådanne trægulve skal behandles med større omhus end trægulve som er kapslet inde under et forseglende lag af maling, lak eller fernis. De er nemlig knap så godt beskyttet imod dagligdagens slitage og diverse skader som kan opstå i forbindelse med hermed.

Den eneste bekyttelse et olieret eller et sæbe behandlet gulv nyder er fra en beskyttende hinde af olie eller sæbe som dannes i træværkets overflade i forbindelse med behandlingen. Denne hinde skal stedse vedligeholdes gennem hyppig og grundig gulv ask med særlige sæber. Ellers vil den hurtigt blive lidt bort. Og så er træværket endnu mere udsat for eksempelvis nedtrådt støv, spildte væsker, eller misfarvninger fra solens skarpe stråler.

Få gulvet til at stråle på ny med en professionel gulvafslibning

Hvis du således oplever at dit trægulv er begyndt at blive lidt mat i betrækket, og overfladen føles ru og flosset, er det altså tegn på at den beskyttende olie eller sæbe hinde er slidt bort.

Den eneste måde hvorpå hinden kan genskabes er med en gulvafslibning og en derpå følgende efterbehandling. Ved en gulvafslibning fjernes det allerøverste lag af træværkets overflade på skånsom vis ved hjælp af henholdsvis groft og fint sandpapir monteret på en særlig maskine. Du kan læse mere om afslibning af gulve her.

More articles