Få et godt tilbud på måske Danmarks billigste gulvafhøvling

16 March 2021
Astrid Pedersen

editorial

I det følgende kan du læse mere om gulvafslibning og gulvafhøvling, og hvornår du skal vælge hvad.

Hvornår skal jeg vælge en gulvafhøvling?

En gulvafhøvling kan være den rette løsning hvis dit gulv er svært beskadiget. Et trægulv som har suget fugt til sig i forbindelse med en oversvømmelse vil kunne tage skade i en grad så en gulvafslibning ikke er tilstrækkelig for at rette op på skaderne.

Når vand trænger ind i træets kerne vil de enkelte brædder, lameller eller parketter nemlig kunne svulme op til et punkt hvor de kan forskyde sig i forhold til hinanden og dermed give anledning til niveau forskelle i gulvet. Samtidig vil den indtrængende fugt kunne afstedkomme buler og dybe revner samt grimme misfarvninger som skæmmer gulvet. Og så vil en gulvafhøvling være den rette procedure at vælge hvis gulvet skal være flot og ensartet igen.

Da en gulvafhøvling er en temmelig invasiv affære hvor op til en halv centimeter af gulvets overflade skrælles bort vil et trægulv kun kunne tåle et vist antal afslibninger i løbet af sin levetid. Derfor bør du altid kun vælge en gulvafhøvling hvis dette er absolut nødvendigt. Det kan for eksempel være i tilfælde af alvorlige skader som oven for beskrevet, eller hvis træværket er dækket af et tykt lag lak eller fernis.

Hvornår er en gulvafslibning tilstrækkelig?

En gulvafslibning er den rette løsning hvis gulvet udelukkende har skader af overfladisk karakter. Det kan for eksempel være skønhedspletter som er opstået i forbindelse med almindeligt slid, så som grålige slidspor fra nedtrådt støv eller pletter fra spildte væsker.

En gulvafslibning, som ved hjælp af sandpapir fjerner det allerøverste af træværkets overflade, er en langt mere skånsom procedure end en gulvafhøvling. Og derfor kan du trygt lade dit trægulv afslibe hvis det skulle være blevet lidt nusset i overfladen.

Du kan læse mere om afslibning af gulve på nytomhuse.dk.

More articles