Få flotte gulve igen

11 March 2021
Maya Hindsberg

editorial

Gulvafslibning er en af de bedste måder at få et flot nyt trægulv, men hvordan er det egentlig, man får det flotte lyse trælook, som nærmest er en fast del af mange moderne danske hjem? Her er svaret sæbebehandling. Det giver nemlig de smukke og lyse gulve, som er så populært, fordi det går godt med det smukke skandinaviske design. Udover at sæbebehandlede gulve er pæne at se på, så er de også rare at gå på, så alt i alt en god investering. 

Når dit trægulv har modtaget sin første sæbebehandling er det et utroligt pænt syn, selvom det kan variere fra sted til sted. Det får nemlig en helt særlig overflade, som er både skinnende og glat, samtidig med at træet virkelig får lov til at stå frem. Fordelen ved et sæbebehandlet gulv er også, at det er både vand og smuds afvisende, og at det nemt kan behandles med sæbe igen, når det begynder at udvise tegn på slid.

Hvordan gør jeg?

Der vil komme et tidspunkt, hvor dit gulv vil se trist og træt ud, og der vil være tydelige tegn på slid i dit smukke sæbe behandlede trægulv. De mørke ridser vil nemlig stå i stærk kontrast til den flotte lyse overflade. Det kan dog ofte nemt blive rettet op på, med en effektiv gulvafslibning.

En dygtig gulvmand er i dette tilfælde din bedste ven. Det kan godt lade sig gøre, at gøre det selv, men ofte er det ikke tiden, besværet eller risikoen værd. Det er nemlig en tung og tidskrævende opgave, og ofte vil det blive til et bedre resultat at få en professionel til det. Derudover er det også dyrt at skulle rette op på skaden, hvis du sliber dit gulv forkert. Vil du dog kaste dig ud i det, er det muligt at leje maskiner til det, i dit lokale byggemarked.

More articles