Få hjælp til din afhængighed på et misbrugscenter

19 July 2021
Astrid Pedersen

editorial

Er du havnet i en ond cirkel af afhængighed og misbrug – for eksempel af alkohol, medicin eller spil? Så bør du overveje at søge professionel hjælp til afvænning på et misbrugscenter.

Hvem kan få behandling på et misbrugscenter?

Alle, som lider af et afhængigheds betinget misbrug, kan få glæde af et behandlings forløb på et misbrugscenter. Faktisk spiller det ingen rolle om der er tale om substans misbrug – for eksempel narkomani, pillemisbrug eller alkoholisme – eller om ludomani, sex afhængighed eller afhængighed af eksempelvis træning, skærme eller shopping.

Alle former for afhængighed og misbrug deler så at sige samme stamfader og har mange fællestræk i deres anatomi. Og derfor er det som oftest de samme terapeutiske metoder som er virkningsfulde i alle tilfælde.

Kan jeg slippe ud af mit pillemisbrug på et misbrugscenter?

Et af de helt store samfundsmæssige problemer når det handler om folkesundhed er afhængighed af receptpligtig medicin.

Der findes mange præparater som har til formål eksempelvis at dæmpe angst eller lindre smerter, men som samtidig er utroligt afhængigheds skabende. Blandt disse finder vi eksempelvis benzodiazepiner og opioider. Det er meget nemt at blive afhængig af disse former for læge ordineret medicin – og utroligt svært at komme ud af afhængigheden igen når denne først har udviklet sig til et misbrug.

På et misbrugscenter vil du kunne få den rette hjælp til at lægge medicinen på hylden og komme videre med et liv uden afhængighed. Og du vil samtidig kunne få et støttende netværk af ligesindede mennesker som er villige til at hjælpe dig på vej, også efter endt behandlings forløb.

Få hjælp til afvænning på Behandlingscenter Stien

Hos Behandlingscenter Stien kan du få den bedste hjælp til at komme ud af dit misbrug ved hjælp af evidens baseret terapi. Du kan læse meget mere om Behandlingscenter Stien på https://behandlingscenter-stien.dk 

More articles