Find den billigste gulvafhøvling nær dig

15 February 2021
Astrid Pedersen

editorial

Et slidt trægulv er sjældent noget kønt syn. Tidens tand tærer hårdt på et trægulv – især den ubeskyttede slags, eller den type som er behandlet med enten sæbe eller olie.

Olierede eller sæbe behandlede trægulve er nemlig særligt sårbare i forhold til de gulve som er forseglet under et tykt lag fernis eller hård lak. Derfor er sæbe behandlede trægulv ekstra udsatte over for hverdagens slid – og dette vil hurtigt begynde at vise sig i gulvets overflade hvis dette ikke vedligeholdes efter alle gældende forskrifter.

Er dit trægulv behandlet med sæbe skal det mindst én gang om ugen vaskes grundigt med sæbe spåner som er med til at forstærke og genopbygge den beskyttende hinde af fed sæbe som gulvet fik ved sin behandling. Hvis du glemmer at vaske dit gulv blot et par uger i streg vil forfaldet hurtigt indtræffe, og gulvet vil begynde at fremstå nusset og snusket i overfladen.

Du behøver dog ikke at fortvivle, for dit gulv kan med stor sandsynlighed sagtens blive pænt igen. Det er blot et spørgsmål om professionel gulvservice.

Gulvafslibning eller gulvafhøvling – hvad skal jeg vælge?

Hvis dit trægulv udelukkende er lidt afdanket i overfladen som beskrevet oven for vil du kunne nøjes med en gulvafslibning. Men hvis hele eller dele af træværket har taget skade på en måde som har medført dybere liggende skader – for eksempel i forbindelse med en oversvømmelse – kan en gulvafhøvling være nødvendig.

En gulvafhøvling er en noget mere invasiv behandling ved hvilken det øverste lag af træværket skrælles bort. Dette sker ved anvendelse af en særlig maskine som benytter små skarpe knive, monteret på en roterende valse. En gulvafhøvling skal altid udføres af en uddannet og rutineret gulvmand – ellers risikerer du at der opstår yderligere skade på dit trægulv.

Du kan læse mere om gulvafslibning og gulvafhøvling på https://nytomhuse.dk/faa-gulvafslibning-hjem-til-dig/ 

More articles