Frikadeller på en ny og lækker måde
Vi kender det alle sammen. Man står nede i supermarkedet efter arbejde, måske har man ungerne med, fordi man lige har hentet dem, og man kan slet ikke finde på noget at lægge i kurven, som skal blive til aftensmad senere derhjemme. I sådanne situationer ender man ofte med at ty til klassikere, som eksempelvis frikadeller. Det kan blive en smule kedeligt i længden at spise det samme hver eneste uge, så her får du et par tips til, hvordan du nemt kan spice frikadellerne op.
En god grundopskrift
Det er selvfølgelig først og fremmest vigtigt, at du har en god grundopskrift på frikadeller. Har du først den på plads, kan du begynde at eksperimentere med den. Prøv for eksempel at tilføje lidt revet gulerod, nye krydderier eller friske krydderurter som basilikum, persille eller koriander i farsen. Du kan fremstille nogle helt andre slags frikadeller, hvis du ændrer lidt på sammensætningen. Har du børn, der ikke gider spise grøntsager, er frikadellerne suveræne som skjulere for revet grønt.
Tilbehør
Noget andet der virkelig kan rykke ved følelsen af “skal vi nu have frikadeller igen?”, er tilbehøret. Mange serverer kartofler og sovs til frikadeller, men du kan også sagtens servere en skøn salat af grønkål, granatæble og valnødder til, dampet broccoli eller tomatsalat og grønne bønner. Er sovsen et must, så prøv at varier denne – frikadeller smager skønt med brun sovs, men de gør sig også godt med andre typer. Om vinteren kan du eventuelt skifte nogle af kartoflerne ud med bagte rodfrugter eller ovnstegt blomkål. Skal det være sjovt for børnene, kan du også servere “bland-selv salat” sammen med frikadellerne.
Størrelsen
Det er selvfølgelig kun for syns skyld, men du kan især snyde børn og barnlige sjæle, hvis du i stedet for at lave almindelige frikadeller former farsen til små runde kugler eller store flade bøffer. Det er et nemt trick, som alligevel gør en forskel i hverdagen.