Giv dine børn en lækker trampolin til haven

27 December 2020
Astrid Pedersen

editorial

Mangler dine børn et incitament til udendørs leg? Så kan du med fordel anskaffe en have trampolin.

Vil mine børn have glæde af en trampolin?

Måske frygter du at det vil gå den nye trampolin som det går meget andet legetøj. Børnene vil finde den morsom i et par uger – og så får den ellers lov at stå og samle støv. Men her skal du tænke på at det forholder sig meget anderledes med trampoliner.

Man bliver aldrig helt færdig med leg på trampolin. Når man først har lært at holde balancen på den bløde og eftergivende underlag – hvilket er en kunst i sig selv – kan man begynde at lære at hoppe. Til at begynde med skal man lære hvorledes man koordinerer ben og krop under såvel afsæt som landing, hvilket fordrer en del træning. Dette kan man hurtigt få mange timer til at gå med på daglig basis hvis man er et barn som ønsker at lære og dygtiggøre sig – og når man først har teknikken på plads er mulighederne legio.

Der findes utallige øvelser som indebærer forskellige typer spring og hop, som kan sættes sammen i serier og bruges til at imponere jævnaldrende kammerater. Og på grund af denne mulighed for solide succes oplevelser er en trampolin et utroligt populært lege redskab som kan bruges år efter år.

Sund leg og motion på trampolin

Vælger du således at lade en trampolin opstille eller nedgrave i din have har du samtidig foretaget en solid investering i dine børns sundhed og helbred. Med en trampolin i egen have øges sandsynligheden for at børnene tilbringer de lange lune sommerdage under åben himmel frem for på deres værelser, passivt underholdt af tablets og spil konsoller. Og gennem den fysiske udfoldelse vil børnene styrke såvel deres motoriske og sensoriske som kognitive udvikling.

Læs mere om trampoliner på husblog.dk

More articles