Gør boligdrømmen til virkelighed med hjæp fra en boligadvokat

21 July 2020
Astrid Pedersen

editorial

Søger du bolig – og har du måske allerede en eller flere boliger i kikkerten? Så er det på tide at du finder dig en dygtig boligadvokat.

Hvornår skal en boligadvokat på banen?

Ideelt set bør du helt fra begyndelsen af din bolig jagt alliere dig med en dygtig boligadvokat som du kan have i baghånden når du finde drømmeboligen. En dygtig boligadvokat vil nemlig kunne hjælpe dig med at vurdere om det overhovedet er en god idé at kontakte ejendomsmægler med henblik på en fremvisning eller et åbent hus arrangement.

Det kan for eksempel være at advokaten på forhånd har kendskab til forhold omkring boligen som vil kunne påvirke din beslutning om et køb. Der kan være tale om mangelfuld drift af foreningen og ejendommen i hvilken din potentielt nye lejlighed er beliggende. Det kan også være at der i området omkring dit drømmehus lige om lidt skal opføres høje bygninger eller anlægges en omfartsvej. Og så kan du jo lige så godt spare dig besværet.

Vælger du først at kontakte din boligadvokat når du har underskrevet købsaftalen er det dog på ingen måde for sent at fortryde din handel. I hvert fald ikke hvis den pågældende købsaftale er forsynet med det der kaldes for et advokat forbehold.

Med et advokat forbehold har advokaten mulighed for at gennemlæse al relevant dokumentation som vil kunne afsløre ovenfor nævnte forhold og flere til. Budgetter og regnskaber for bolig foreningen kan afdække en sløj økonomi i foreningen og en ringe drift af ejendommen, lige som diverse lokal planer og servitutter kan fortælle advokaten om det område, i hvilket dit nye hus er beliggende, er noget for dig.

Inden for de fjorten dage et advokat forbehold varer, kan du frit springe fra handlen igen uden at det koster dig en krone. Du kan finde en billig boligadvokat hos eboligadvokat.dk

More articles