Gulvafhøvling giver hele din bolig et løft

12 March 2021
Emilie Ann Jacobsen

editorial

Hvis dit gulv ikke længere er pænt at se på, er det en god ide for dig at overveje at få foretaget en gulvafhøvling af det. Gulvafhøvlingen fjerner ikke bare det øverste slidte lag, men fjerner også de skrammer, der måtte være kommet. Med en ny overfladebehandling bagefter kommer gulvet altså stort set til at se ud som nyt. 

Der er en række virksomheder, der har mulighed for at udføre gulvafhøvling for dig. Derfor er det en god ide, at du ser dig for i forhold til, hvilket firma der kan leve op til dine krav. Alle firmaerne kan jo udføre en gulvafhøvling, men det kan være forskelligt, hvilke efterbehandlinger de for eksempel tilbyder. Derfor kan det være en god ide, at du undersøger det på forhånd. 

Skal mit gulv høvles eller slibes?

Hvis du har læst lidt op på det med gulvafhøvling og gulvafslibning, vil du sikkert kunne se, at du kan opnå nogenlunde det samme med begge dele. Derfor kan det godt være lidt svært for dig at se præcis, hvad forskellen på de to er. 

Ved en gulvafhøvling bliver der taget et tykkere lag af gulvet, end der bliver hvis du får foretaget en gulvafslibning. Ved gulvafhøvlingen kan du altså få fjernet skrammer og mærker, der går dybere ned i gulvet. Ved en gulvafslibning er det kun de allermest overfladiske skrammer og mærker, der bliver fjernet. 

Det betyder også, at dit gulv skal være tykkere, for at det giver mening, at du kan få foretaget en gulvafhøvling – og du vil ikke kunne få foretaget en gulvafhøvling lige så ofte, som med en gulvafslibning. Hvis du ikke har fået foretaget en behandling af dit gulv i længere tid, vil det typisk være en gulvafhøvling, der er den rette behandling for dig.

Det er dog typisk de samme firmaer, der udfører behandlingerne, så det er en god ide, at du spørger det firma, du vælger. 

Læs mere på https://nytomhuse.dk/faa-gulvafslibning-hjem-til-dig/.

More articles