Gulvafslibning – pris: Hvad koster det at sætte gulvet i stand?

19 August 2021
Camilla Skøtt

editorial

Står du overfor en omfattende renovering af boligen, er det vigtigt med et godt budget. I denne artikel kigger vi lidt nærmere på, hvad det koster at slibe et trægulv – måske kan det hjælpe dig i arbejdet medet få et overblik over udgifterne.

Gulvafslibning pris – det er ikke så let at spå om, som vi kunne ønske. Der er flere forskellige ting, der spiller ind, når prisen på en afslibning til beregnes. Først og fremmest er der naturligvis arealet; hvor mange kvadratmeter er der tale om? Derefter er det et spørgsmål om gulvets nuværende stand; er det nok med en gulvafslibning, eller er det nødvendigt med en afhøvling først? Sidst men ikke mindst er der spørgsmålet om efterbehandling; skal brædderne have lak, olie eller sæbe – og hvad med ludbehandling?

Som du kan se, er der mange faktorer at tage højde for, og derfor kan vi ikke give dig en fast pris i dit specifikke tilfælde. Vi kan du fortælle lidt om tommelfingerregler, og det gør vi efter billedet.

Så meget koster en gulvafslibning

Som udgangspunkt starter prisen for en gulvafslibning ved 100 kr. per kvadratmeter. Derudover kan der være tillæg, hvis du har ekstra behov – fx i form af en gulvafhøvling, hvor du kommer store ujævnheder eller særligt genstridige pletter til livs.

I forhold til efterbehandling kan man sige, at jo mere omfattende det er, desto dyrere er det også. Skal brædderne behandles med lud, inden det kan behandles med lak, olie eller sæbe, så er det naturligvis dyrere. 

Sidst men ikke mindst vil du opleve, at der er tillæg i forbindelse med eventuelle trapper, da det kræver ekstra tid og indimellem en manuel indsats fra gulvsliberen.

Vi håber, du har fået et bedre overblik over prisen på en gulvafslibning, samt at du får lagt et godt og retvisende budget for din renovering.

More articles