Hvad er proteinpulver?

21 July 2020
Astrid Pedersen

Måske har du hørt om proteinpulver, og set de store bøtter på hylderne i dit lokale fitness center. Men hvad er proteinpulver egentlig – og giver det større muskler? Kort fortalt er proteinpulver et koncentrat af valle protein, som har en høj optagelse i kroppen, og som kan fungere som erstatning for et måltid når du ønsker at optimere din træning.

Hvorfor anvende proteinpulver?

Når du træner hårdt og måske endda hver eneste dag har du mere brug for protein end en person som ikke træner. Selv om det protein du får gennem proteinpulver ikke på nogen måde er bedre end det protein som du får gennem en sund og varieret kost vil du som aktiv sports udøver med stor sandsynlighed kunne få glæde af proteinpulver som kosttilskud. Mange undersøgelser peger på at mennesker som dyrker fysisk hårde sportsgrene har brug for yderligere protein end det vi får gennem et almindeligt fødeindtag.

Dertil kommer at et proteinholdigt måltid som regel vil være meget tungt og dermed kræve tid at fordøje. Og det nytter jo ikke noget hvis du kort tid efter skal yde en kraft præstation i træningslokalet eller i fitness centeret. Her er det mere bekvemt at kunne tage en slurk proteinpulver opløst i vand.

Proteinpulver, som er fremstillet på valle, optages hurtigt og nemt i kroppen og ligger ikke så tungt i maven. Således vil du kunne bruge proteinpulver som en måltids erstatning på de dage hvor du har travlt og hverken har tid eller overskud til at kokkerere eller spise et sundt og protein holdigt måltid.

Det skal dog nævnes at du aldrig må begynde at leve af proteinpulver. proteinpulver bør ikke gøre det ud for en sund og varieret kost, som alt andet lige præsenterer nærings stoffer i et mere afbalanceret forhold. Proteinpulver er et tilskud til din sædvanlige kost – intet andet.

Find det bedste proteinpulver hos Only Approved på Only-Approved.dk

More articles