Hvad koster en boligadvokat?

21 July 2020
Astrid Pedersen

editorial

Det behøver ikke at koste spidsen af en jetjager at få uvildig rådgivning til køb af bolig.

Mange bolig købere vælger at spare boligadvokaten væk, da de mener der allerede er omkostninger nok i forbindelse med handlen. Men det er faktisk et rigtig dårligt sted at spare. En dygtig boligadvokat vil kunne redde dig fra at gå i en af de mange fælder med hvilke underskoven i boligjunglen er oversået.

Din boligadvokat vil nemlig hurtigt kunne gennemskue om der i den dokumentation som hidrører fra huset, lejligheden eller det omgivende samfund skulle gemme sig forhold som kan få indflydelse på din beslutning om et køb. Det kan for eksempel være lokal planer som gemmer på forestående projekter så som opførelse af bygninger eller anlæggelse af nye veje i umiddelbar nærhed af dit drømmehus.

Det kan også handle om økonomien i – og driften af – den ejendom i hvilken din ønskelejlighed er placeret. Ejendommen kan være behæftet med fejl og mangler, som skal udbedres inden for nærmeste fremtid. Og har foreningen en sløj økonomi kan finansieringen kun komme et sted fra, nemlig hver enkelt beboers bidrag til den fælles kasse.

Lad din boligadvokat hjælpe dig med køb af bolig

Det er klart at sådanne forhold vil kunne påvirke din økonomi og boligens værdi i fremtiden. Det er derfor du bør have en boligadvokat til hjælp.

Alle disse forhold nemlig vil kunne klarlægges ud fra en gennemlæsning af lokal planer og servitutter når det gælder køb af hus – og af ejendommens budgetter og regnskaber samt referater af bestyrelses møder og general forsamlinger i ejer eller andels foreningen når du står for at skulle købe lejlighed.

Alt i alt kan det rigtig godt betale sig at spendere de få tusind kroner en dygtig boligadvokat koster. Du kan finde en billig boligadvokat på eboligadvokat.dk

More articles