Hvis du er pårørende til en alkoholmisbruger

12 February 2020
Lotte Hindsberg
image

editorial

Er du pårørende til en alkoholmisbruger er der en del hjælp at hente. Enten til dig personligt, da det er anerkendt at man som pårørende til en alkoholmisbruger kan have brug for hjælp. Måske er man barn af en alkoholiker, som har drukket tæt hele ens barndom og man har haft rollen som forældre for ens forældre. Det kan også være at man har brug for hjælp til at acceptere, at der ikke er mere du kan gøre som pårørende. 

Den anden rolle en pårørende til alkoholmisbruger, er at hjælpe misbrugeren til at acceptere hjælp til at komme ud af et misbrug. Det er de færreste misbrugere der af sig selv anerkender at de har et misbrug og har brug for hjælp til at komme ud af et misbrug. Ofte er det et ultimativt krav fra enten arbejdspladsen eller fra pårørende der får en misbruger til at opsøge et misbrugscenter og bede om hjælp. 

Få råd og vejledning

Henvender du dig som pårørende til et misbrugscenter, kan du få hjælp til hvordan du bedst kan hjælpe dit familiemedlem. Det kan være til at indse at personen har et misbrug og har brug for hjælp. Det kan også blot være til at skære ned for forbruget. Det er også muligt at få råd og vejledning til, hvordan du bedst kan støtte og vejlede dit familiemedlem under og efter en behandling. Begge dele er vigtige. Efter endt behandling er misbrugeren mere overladt til sig selv og det kan være svært at holde sig væk fra gamle venner og netværk, der ofte har samme misbrug og her kan støtte fra familien være et vigtigt element og motivation, til at forsætte med at holde sig ædru.

Sidst men ikke mindst, kan du også få hjælp til hvordan du selv kan komme videre, tiltrods for hvad du som pårørende ufrivilligt har været vidende til. 

More articles