Hvordan og hvorledes med gulvafslibning?

11 March 2021
Maya Hindsberg

editorial

Et trægulv er smukt, når det er uden ridser og hakker, og efterbehandlingen ikke er blevet slidt igennem, men som tiden går, og vi går på gulvet, vil det være meget naturligt, at der vil komme slid og ridser. Når det sker, er det blevet tid til en gulvafslibning. Når du har fået slebet dit gulv, er det tid til at tage stilling til din overfladebehandling.

Her kan du vælge imellem lak, olie og sæbe. De har alle deres fordele, men du skal være opmærksom på, at den træsort dit gulv har, kan have begrænsninger for, hvad du kan bruge for en efterbehandling. Udover det, er efterbehandlingen meget et spørgsmål om, hvor meget vedligeholdelse du gider gøre og ikke mindst, hvad du synes er pænt. Er du f.eks. helt vild det lyse udseende, kan et sæbebehandlet gulv være lige dig. Med nogle behandlinger, vil du også kunne vedligeholde dit gulv, ved bare at opfriske efterbehandlingen, hvorimod du andre gange vil være nødt til at skulle slibe det, hvilket du ikke kan gøre i tide og utide.

Få lyse gulve igen

Hvis du enten gerne vil have dine lyse gulve igen, eller bare gerne vil ændre looket på dit gulv, så er sæbebehandlingen en god måde at gøre det, når du får slebet dit gulv. Der er nemlig mange danskere, som er helt vilde med det smukke og lyse gulv, som nærmest er en fast installation i skandinavisk design.

Når et gulv lige har modtaget sin første sæbebehandling, er det ofte et meget smukt syn. Det får nemlig en glat og skinnende overflade, og træets unikke karakter står også rigtig frem efterfølgende. Det er altså en god måde at få et lyst gulv, samtidig med, at du får en fornemmelse af, at det stadig er et trægulv, du går og ser på.

More articles