Hvordan skal dørhammeren til din dør se ud?

19 May 2022
Anders Lundtang Hansen

Det er stadig noget af det mest almindelige, at man banker på en dør for at høre, om der er nogle hjemme, og man eventuelt må forstyrre ude foran, eller man ligefrem må komme ind.

Dette har man gjort i flere århundrede og formentlig også årtusinder, så det sidder i vores instinkter, at det er sådan, man gør.

Hvis man så dengang boede stort såsom i et slot, så havde man folk ved døren, der kunne sende besked om, at der var besøg.

Nu om dage har de færreste jo tjenestefolk, og man kan have travlt med at høre musik i høretelefoner eller lytte til en lydbog, så det kan ikke altid være nok med en ringeklokke, der larmer i hele hytten, men der skal også være lys, der lyser, når der er besøge, og der bliver ringet på, så man kan se det.

døre

Dørhammeren er en essentiel del af flere døre

Men fremfor bare at lave en knytnæve og banke på døren, så opfandt man hurtigt en dørhammer, som er den enhed, du trækker ud og lader falde tilbage på døren eller direkte slår retur mod den, så der virkelig bliver banket på.

Sådan en dørhammer kan antage mange former, om det er et løvehoved, en båd eller noget andet, som man bare synes, der er flot, eller det siger noget om ens erhverv eller interesser.

Man kan sætte sådan en dørhammer flere steder, men det mest almindelige er i midten af døren og så i en højde, hvor de fleste mennesker kan nå den.

Med tiden kan man så udskifte den her dørhammer, hvis den er blevet slidt, giver en for lav lyd, eller den laver mærker på døren.

Der er så også dem, der så helt vælger at droppe at have en dørhammer, hvis det ikke passer med udseendet på døren.

More articles