Hvordan vælger du et center til behandling af misbrug?

15 October 2021
Cecilie Mortensen

editorial

Står du som pårørende til en med et misbrug? Så har du sikkert et stærkt ønske om, at vedkommende kan få den bedst mulige hjælp og få brudt med misbruget. Noget du vil opleve er dog, at der er en række forskellige misbrugscentre, du kan vælge imellem. Spørgsmålet er derfor også, hvilket center til behandling af misbrug, der kan være det bedste match til din ven, familiemedlem m.m. 

Tips til at vælge et center til behandling af misbrug

Hvilke afhængigheder har stedet erfaring med? 

En første ting der er aktuelt at kigge efter er, hvilke afhængigheder stedet har erfaring med. For det vil klart være en fordel, hvis personen med et misbrug kan komme i hænderne af fagfolk, der allerede kender til vedkommendes afhængighed. Det er uanset, om der er tale om et alkoholmisbrug, pillemisbrug, en hashafhængighed eller andet. 

Du kan nemlig forvente, at der ekstra kompetent hjælp at hente, når personalet på behandlingsstedet har erfaring med de udfordringer, som behandlingen kan give undervejs. Og når personalet har solid viden omkring afhængigheden. Viden omkring afhængigheden kan nemlig også betyde, at de bedre ved, hvordan hele misbrugsbehandlingen skal foregå, hvis den skal være effektiv, både på kort sigt og lang sigt. 

Hvordan arbejdes der? 

En anden ting du kan vælge et center til behandling af misbrug på er ud fra er, hvordan der arbejdes med misbruget. For der kan nemlig være virkelig stor forskel på tilgangene alt efter, hvor der tjekkes ind henne. Brug derfor også gerne lidt tid på at undersøge stedet, om det er professionelt og uddannet personale der er tilknyttet, hvilke metoder der trækkes på m.m. 

Hvis du til en start forsøger at vælge et center til behandling af misbrug ud fra disse to ting, så skal personen med et misbrug nok komme i ekstra gode hænder – for det er utrolig vigtigt. 

More articles