Hvorfor bruge penge på logo design?

22 February 2020
Astrid Pedersen
Hvorfor bruge penge på logo design?

Der er mange virksomheder, som vælger at spare på alt hvad der hedder design, såvel når det kommer til hjemmeside som når det handler om diverse tryksager. Firmaets ”logo” udgøres typisk at firma navnet skrevet i Word med en standard skrift type, måske endda bare sort på hvidt.

Men selv om man måske sparer lidt basseører på udvikling af en grafisk og visuel identitet, taber man på denne strategi i det lange løb. Det går nemlig hurtigt hen og bliver ganske uhyre vanskeligt at lave ordentligt markedsføring på et sådant grundlag – for slet ikke at sige umuligt. Stærk markedsføring, som for alvor flytter nålen og kaster gode resultater af sig, baseres nemlig på et solidt brand. Og i et brand indgår som et af nøgle elementerne et veldesignet logo og et skarpt grafisk layout.

Hvad er godt logo design?

Det kan altså siges meget kort: Hvis du ønsker at profilerer dig på markedet, og skille dig ud fra mængden af virksomheder, der ligner din, skal du bruge et flot og funktionelt logo. Du kan bare tænke på nogle af verdens mest berømte og succesfulde firmaer og deres brands – og så vil du forstå, hvorfor det gode logo design er så vigtigt.

Et godt logo er kendetegnet ved lige dele simplicitet og prægnans. Designet må ikke være for detaljeret – for så går logoet hen og bliver alt for komplekst, og umuligt at skalere. Et firma logo skal kunne gøre sig godt på en computer eller smartphone skærm såvel som på print, eller som del af et stort skilt over døren til virksomhedens domicil. Logoet skal være genkendeligt og identificerbart. Og så må logoet helst ikke antage en form, som kan støde nogen – for eksempel lægge sig for tæt op ad et symbol som for eksempel svastika eller krucifiks.

Du kan læse mere om stærkt logo design på Logoshop.dk

More articles