Hvorfor du skal huske at få renset din ventilation

18 October 2021
Steffen Hansen

editorial

Det er vigtigt, du sørger for regelmæssig rengøring og rensning af dit ventilationssystem, som du har i enten hjemmet eller på kontoret. Det kan have store konsekvenser for dig selv, men også for dine omgivelser. Herudover kan det også koste dig mange penge i elregningen. Læs mere i dette indlæg, hvor vi har listet tre grunde til, hvorfor du skal huske at få renset din ventilation. 

Opretholder luftkvaliteten i dit rum

Hvis du renser din ventilation, kan det være med til at reducere allergier, fordi støvet sætter sig i luftkanalerne. Og de skal naturligvis skiftes. Det betyder, at når du lukker en dør eller et vindue, er der en chance for, at pollen eller andre allergener cirkulerer rundt i luften. Så når du renser din ventilation, kan det stort set fjerne enhver risiko for at sidde og blive irriteret af overskydende støv eller pollen. Hvis du glemmer at rense din ventilation, kan du forværre din allergi. Det kan f.eks. gøre, at du får røde øjne eller sågar en allergisk reaktion, mens du er hjemme eller på kontoret.

Reducerer risikoen for ophobning af bakterier

Dit ventilationssystem opfanger støv fra alle områder i dit hjem. Og hvis du ikke rengør det ofte nok, er der en chance for, at der hurtigt vil opstå bakterier. Hvis du har børn, eller hvis du arbejder med mad eller har kæledyr, kan det være et stort problem. Bakterier kan sprede sig meget let og smitte folk, der er følsomme, eller gøre dem syge. Det er derfor vigtigt at rengøre dit ventilationssystem ofte nok, så du ikke risikerer, at der ophobes bakterier.

Sparer på energiregningerne

Når dit ventilationssystem er snavset, forstærkes støvpartiklerne i luften af dine filtre. Dette vil i sidste ende koste dig flere penge i elektricitet, hvis ventilationen skal arbejde hårdere for at holde rummet rent for støv og andre forurenende partikler. Så det hjælper helt sikkert med regelmæssig rensning af ventilation, så du kan holde luften i dit hjem eller på dit kontor ren. Dine filtrene skal også skiftes regelmæssigt, så du får den maksimale udbytte af din ventilation.

More articles