Installation af robotplæneklipper er nemt og ukompliceret

21 August 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Overvejer du at købe en robotplæneklipper, men er usikker på om du orker eller selv kan finde ud af at grave eller stikke kanterne ned, der skal fortælle robotplæneklipperen, hvor den skal køre, men så afgjort også hvor den ikke skal køre, kan du samtidig eller senere købe installation af robotplæneklipperen. Du kan læse mere her https://kabelnedlaegning.dk/installation-af-robotplaeneklipper/.

Så snart kanterne er installeret er det minimalt hvad du selv skal gøre ud over at vedligeholde maskinen. Der er minimal vedligeholdelse. Det kan dog være nødvendig at gå kanterne efter fra tid til anden, selvom robotplæneklipperen er designet til også at klippe kanterne.

Larmer en robotplæneklipper?

En robotplæneklipper er stort set lydløs. Den kører modsat en el eller benzindrevet plæneklipper på batteri og oplades ved hjælp af solenergi. Det gør den også til en miljøvenlig løsning. 

Det smarte ved en robotplæneklipper er at du kan indstille den til at køre, imens du ikke er hjemme og så kan du sidde og nyde den nyklippet græsplæne når du igen er hjemme. Når robotplæneklipperen er ved at løbe tør for batteri køre den selv tilbage til opladning. Den kan køre omkring 90 min før den skal oplades. De fleste robotplæneklippere kan uden problemer klare en almindelig have af normal størrelse, men har du en kæmpe have eller er den f.eks. kuperet kan det være nødvendigt med en kraftigere maskine. 

For at en robotplæneklipper kan køre er det nødvendigt med en kode, det er det der også sikre den mod at blive stjålet selvom den står udenfor hele tiden. 

En ekstra bonus ved en robotplæneklipper er, at din græsplæne stortrives ved at blive klippet dagligt eller hver anden dag. Det gør mos og kløver til gengæld ikke og dør og overlader græsplænen til græsset. De små stykker græs som bliver klippet af dagligt, fungere som naturgødning.

More articles