Introduktion til natjagt

29 June 2022
Marie Pedersen

editorial

Har du ikke stiftet bekendtskab med natjagt før, så læs med her. Her får du nemlig en introduktion til natjagt, og får grundlæggende viden om hvilket udstyr, man bør have når man går på jagt om natten. For supplerende viden om natjagt og udstyr hertil, læs mere her https://www.jagtkiosken.dk/da/120-termiske-kikkerter

Generelt om natjagt

Der er mulighed for at gå på jagt efter forskellige dyr om natten, men i Danmark er det mest udbredt at jage mårhunde om natten. det skyldes bl.a. at mårhunde er et rovdyr, der kan være en trussel mod visse beskyttede dyrearter i naturen. Hvis du f.eks. kunne tænke dig at jage vildsvin, foregår det oftest som anstandsjagt eller drivjagt. Vildsvinejagt er i øvrigt meget udbredt i Sverige og Tyskland, så hvis du er villig til at rejse for at gå på jagt, er der masser af muligheder for gode oplevelser.

termisk kikkert

Termiske kikkerter

Termiske kikkerter er kikkerter, som du kan bruge om natten. De virker på den måde, at de omsætter den varmestråling, som udgives fra alt med temperatur, til et digitalt billede. Det er en fordel, da du derved kan se dyrene, selvom det er mørkt. Det svære ved at bruge termiske kikkerter er, at det kan være svært at se eventuelle udforinger foran dyret. Det kunne f.eks. være hegn eller grene, som vil stå i vejen for dit skud.

Udstyr til natjagt

Udover en termisk kikkert, er det en god idé at have en afstandsmåler med, når man går på jagt om natten. Det kan være en stor hjælp, da den rimelig præcist kan måle afstanden mellem dig og dit mål. Nogle termiske kikkerter har indbygget afstandsmåler. Når du går på natjagt er det desuden vigtigt at være opmærksom på, at temperaturerne kan falde en del, så du bør anskaffe dig tøj, der både kan holde dig varm og tør. 

More articles