Køb din nye bolig og få hjælp af en boligadvokat

02 June 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Er du første eller andengangs boligkøber og derfor ikke speciel erfaren, når det kommer til boligkøb kan du med fordel hyre en boligadvokat til at hjælpe dig. Du kan få hjælp fra det øjeblik, hvor du går og kigger på bolig til du reelt har købt boligen. En boligadvokat er en person med en uddannelse som jurist og som har specialiseret sig i bolighandel. Det gør ham til ekspert og han kan råde og vejlede dig igennem alle købets faser.

Han vil kunne undersøge om der er planer fra kommunens side i det område, hvor du overvejer at købe bolig, som kan have betydning for om du har lyst til at købe boligen. Det kan være både positive som negative planer. Hvis der er planer om et handelsområde, som gør det billigere og nemmere for dig at købe ind kan det have betydning, ligesom planer om en motorvej i baghaven kan have det modsatte.

Lad boligadvokaten stå for forhandlingen

Det er de færreste der er gode til at forhandle og her kan du med fordel lade boligadvokaten stå for det praktiske. Ikke alene har han en større erfaring da han lever af det, han er heller ikke forelsket i boligen og derfor er det nemmere at holde hovedet koldt. Sidst men ikke mindst betyder hans erfaring at han ved hvilke ting han skal nævne for at få en billigere pris. Det kan også være at han ikke kan få prisen ned, men at du kan overtage boligen før og derfor i ro og mag bedre kan komme på plads.

Han sikre også at du har de rigtige forbehold i købsaftalen, som sikre dig at du ikke økonomisk kommer til at skulle betale, hvis du finder ud af at der er en gammel vandskade som ikke er blevet nævnt af sælger.

More articles