Lån til køb af ny bil

19 October 2021
Lotte Hindsberg

Går du med tanker om at købe en ny bil, skal du som de fleste andre låne penge til at købe bilen, medmindre den bil du har planer om at køre, kun er en kort køretur væk fra skrothandleren. Mange vælger at ansøge i deres egen bank, hvilke ofte gør at de går glib af et billigere billån.

I stedet bør du ansøge flere banker og dermed få et bedre overblik over hvad et billån koster. Brug en sammenligningsside og lån til bilkøbet her

Brug sammenligningssiden og find et billigt billån

En af de store fordel ved at bruge en sammenligningsside er, at du ved at sende en ansøgning af sted i praksis sender en ansøgning af sted til flere banker. Efterfølgende kan du sammenligne de forskellige tilbud du har fået fra bankerne. At få flere tilbud vil alt andet lige gøre, at du få et billigere lån. Din ansøgning er ikke bindende og det er først, når du har skrevet under, at du har sagt ja til et af tilbudene.

Når du skal sammeligne de forskellige tilbud, er det vigtigt at du kigger på ÅOP, rentesatsen og tilbagebetingelserne. Er det ikke muligt at betale lånet tilbage før tid, skal du som udgangspunkt takke nej tak. 

Den vigtige udbetaling

Selvom det er muligt at låne til en bil uden udbetaling får du afgjort bedre betingelser, hvis du har mulighed for at stille med en udbetaling. Det skyldes at du dermed stiller med en sikkerhed, skulle det vise sig at du senere har svært ved at betale dine afdrag.

Som en tommelfingerregel skal du have 20% af bilens pris i udbetaling. Skal du låne penge til en bil uden udbetaling, så vil du have nemmere at låne til en ny bil frem for en brugt. Du kan også forvente at du som minimum skal betale det i afdrag, som bilen taber i værdi om året.

More articles