Lad et misbrugscenter hjælpe dig ud af afhængigheden

02 August 2021
Astrid Pedersen

editorial

Er dit forbrug af alkohol, receptpligtig medicin eller andre afhængighedsskabende substanser nået et punkt hvor det begynder at være problematisk? Så bør du opsøge professionel hjælp, eventuelt på et behandlingscenter.

Hvad kan jeg opnå med et ophold på et behandlingscenter?

Når du lader dig indskrive til behandling på et misbrugscenter vil du først og fremmest få mulighed for at deltage i et længere varende og særdeles intenst behandlings forløb.

På et behandlingscenter er du indlogeret, det vil sige at du bor på det center hvor du modtager din misbrugsbehandling. Det betyder at du er væk fra dit normale miljø hvilket er særdeles befordrende for afvænningen.

Du vil ikke have adgang til alkohol, medicin, eller andre stoffer som kan fremme din afhængighed. Og du vil på alle tidspunkter kunne komme i kontakt med dygtige misbrugskonsulenter som står parat til at tale med dig.

En misbrugskonsulent er typisk en tidligere alkoholiker eller anden form for misbruger som igennem et lignende behandlings forløb er blevet fri af stofferne. Vedkommende vil således kunne relatere til din situation og give dig personlig vejledning ud fra egne erfaringer. Dette betyder rigtig meget når trangen til alkohol eller stoffer melder sig på banen og man har brug for hjælp og støtte.

Samtidig vil du være indlogeret med andre misbrugsramte personer som kæmper med afhængigheds betinget misbrug. På et misbrugscenter får du således ikke blot effektiv afvænning. Du får også mulighed for at opbygge stærke personlige relationer hvilket kan komme dig til gode når du skal til at bygge din tilværelse op på ny. Og du får selvfølgelig mulighed for at deltage i opfølgende møder som kan forhindre tilbagefald eller nye misbrug.

Hvor finder jeg et godt behandlingscenter i Danmark?

Du kan med fordel tage kontakt til Behandlingscenter Stien hvis du ønsker effektiv misbrugsbehandling. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk

More articles