Måske giver en gulvafslibning i København ikke overskud

13 October 2020
Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Der kan være forskellige grunde til, at en gulvafslibning i København ikke giver overskud for en gulvafsliber og sit firma.

Det kan være fordi, man rejser langt for at få det ordnet for kunden, man skal overnatte, man mangler materialer, der skal indhentes hjælp, man må betale for en overnatning eller flere og meget, meget andet.

Forberedelserne manglede måske, eller de var fejlagtige i deres information fra kunden eller dem, der skulle sende en ud, så man ender med at gribe opgaven helt forkert an.

Der kan komme en aflysning i vejen, hvor man allerede havde forberedt sig, og man kunne ikke nå at finde en anden kunde med så kort varsel, hvorfor det endte med at blive en udgiftsforretning.

Men sådan er det med at drive egen virksomhed, også selvom man er ansat og oplever spildtid: nogle gange går det ikke, som man havde håbet.

Tag det hele med i beregningerne

Men selvom det sker, er man nødt til at smile ad det, ikke mindst overfor kunden, så man ikke taber ansigt, men også for at tænke i de lange baner:

Måske mistede man en opgave her, eller man havde en tilfreds kunde, som ikke gav overskud, men den kunde kan så anbefale ens firma til andre, så man ender med at få noget ud af den “negative” ordre i det lange løb alligevel.

Derfor kan det være værd at udregne, om sådan en underskudsopgave kan svare sig, for man skal selvfølgelig ikke udelukkende tage den slags opgaver ind, men nogle gange kan det faktisk betale sig for at få god omtale.

Det er med at lægge en strategi for den slags, for det gør, at man også kan have ro i kroppen, selvom der kommer sådan en kedelig dag, der ikke gik, som man havde forventet – men på længere sigt gav det alligevel noget.

More articles