Mørbradgryde – perfekt hverdagsmad

19 July 2020
Astrid Pedersen

editorial

Svinemørbrad er et af de møreste stykker kød vi finder på grisen. Den lækre mørbrad er velsmagende og saftig, og egner sig perfekt som tilbehør til en god gryderet.

Derfor findes der også utallige variationer over temaet mørbradgryde. Hvad de fleste varianter har til fæles er selvfølgelig svinemørbrad i skiver eller tern, tomat i form af flåede tomater, tomat koncentrat eller tomat pure, og så selvfølgelig lækker fuldfed fløde. Så er der lagt i kakkelovnen til en utroligt lækker ret, som både børn og voksne vil elske.

Er der svært at fremstille en god mørbradgryde?

Der er intet svært i det at tilberede mørbradgryde. Faktisk er det overraskende nemt. Der skal meget til førend en mørbradgryde virkelig går galt. Du vil kunne tilberede en mørbradgryde uden at have de store kulinariske forkundskaber. Og du vil med fordel kunne invitere dine børn til at hjælpe dig i køkkenet.

For at fremstille en god basis mørbradgryde skal du blot en tur i dit lokale supermarked. En mørbradgryde indeholder ingen eksotiske ingredienser, så besøg i special butikker er ikke nødvendig. Du skal blot bruge svinemørbrad, bacon i skiver, cocktailpølser, champignoner, løg, hakkede tomater på dåse, koncentreret tomatpure, sød paprika, hvedemel, piskefløde, salt og peber. Ganske standard ingredienser, hvoraf de fleste er at finde i et almindeligt køkkenskab, og resten kan købes ind i en dagligvare butik.

Du kan dog vælge at flotte dig og købe en svinemørbrad samt bacon og cocktailpølser hos en slagter som sælger kød fra frit gående grise. Denne type kød er langt mere saftigt og nærende end det du finder i køledisken i supermarkedet. Af køkkenredskaber skal du blot bruge en stor, tykbundet gryde, en skarp kniv og en grydeske. Et tip: Rister du cocktailpølserne let på en pande førend du tilføjer dem til sidst får de ekstra smag og en god sprød konsistens.

Find den fulde opskrift på dk-kogebogen.dk

More articles