Pift din mørbradgryde op med lækkert tilbehør

Mørbradgryde er en populær, klassisk gryderet, som kan varieres nærmest i det uendelige. Man kan give den et twist med krydderier som for eksempel røget paprika eller chili. Man kan tilsætte hvidløg eller en sjat rødvin. Man kan erstatte svinemørbraden med kyllingekød, og man kan tilsætte flere forskellige grøntsager, end der er i en klassisk mørbradgryde.

Men man kan selvfølgelig også opgradere sin mørbradgryde fra hverdagsret til et mere festligt og mere farverigt måltid ved at servere den sammen med noget lækkert tilbehør. 

Her får du et par ideer:

Mos med flere slags rodfrugter

Mange serverer kartoffelmos til mørbradgryden. Og det er der god grund til: Det smager lækkert. Men man kan nemt variere sin mos ved at tilsætte andre rodfrugter også. 

Du kan for eksempel bruge sød kartoffel, gulerod, pastinak, knoldselleri, jordskok eller persillerod. Det hele smager dejligt sammen med mørbradgryde.

Råkost med kål, frugt og nødder

Kål går godt sammen med svinekød, og en god råkostsalat med for eksempel spidskål, hvidkål eller savoykål er super lækkert til mørbradgryde.

Snit kålen fint og bland den med små stykker af æble. Rist lidt mandler eller nødder på en tør pande, hak dem og bland også dem i.

Hæld til sidst en marinade af for eksempel citronsaft, olivenolie, sukker, salt og peber over din råkostsalat.

Du kan også putte rosiner, små stykker af tørrede abrikoser eller andre tørrede frugter i salaten. Det søde supplerer mørbradgryden godt.

Knasende grønkålschips

Knas er altid godt, og grønkålschips er en lækker måde at få et sprødt element ind i retten på. 

Skyl friske grønkålsblade grundigt og skær dem i grove stykker. Vend dem med olivenolie, salt og eventuelt peber.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen ved 170 grader, indtil de er blevet sprøde. Hold godt øje med dem, for pludselig går det stærkt.

Server de sprøde grøntsagschips som topping på din mørbradgryde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *