Prisen på en ny forrude

12 January 2019
Camilla Skøtt
Prisen på en ny forrude

Har din forrude fået et stenslag eller er den på anden vis gået i stykker, kan det være nødvendigt at skifte den. Prisen er svær at spå om, da der er flere forskellige parametre, der spiller ind, men vi giver dig et indblik i de afgørende faktorer.

Der er mange selskaber i landet, der tilbyder at skifte din forrude, og derfor er prisen også et konkurrenceparameter for de fleste; men det er ikke nødvendigvis den billigste løsning, der er den bedste. Det handler også om kvalitet.

Undersøgelser viser, at den gennemsnitlige forrude pris starter ved 1.700 kr. kr. alt inklusiv, men det er undtagelsen, der bekræfter reglen, og du skal ikke blive forskrækket, hvis din forrude koster tættere på 5.000 kr. end på 2.000 kr. 

Størrelse, sted og forsikring har betydning

Først og fremmest spiller din bilforsikring en rolle for den pris, du i sidste ende skal betale for en ny forrude. Mange billister i Danmark har en form for glasskadeforsikring, og derfor kan du være heldig og slippe med at betale din selvrisiko. Dækker forsikringen ikke, hænger du selv på hele regningen.

Når de forskellige selskaber skal regne på den pris, det koster at skifte lige præcis din forrude, vil de tjekke dit bilmærke, bilens årgang og selvfølgelig størrelsen på ruden; jo større, des dyrere. Men det er ikke kun størrelsen, der koster. Varme i ruden, specielle vinduesviskere og andre effekter på forruden øger prisen, og det samme gør sig gældende, hvis reparatøren skal køre mange kilometer for at nå frem til dig.

Reparation kan være en mulighed

Indimellem kan du være heldig, at det ikke er nødvendigt at skifte forruden – at den i stedet kan repareres. Det koster langt mindre end en udskiftning, og det går også væsentligt hurtigere. For en sikkerheds skyld kan du have rudeplaster liggende i handskerummet, så du med det samme kan begrænse skadens omfang ved stenslag – så øger du chancerne for en reparation.

More articles