Privatlån, forbrugslån – kært barn har mange navne

20 May 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Som forbruger kan det være svært at finde ud af de mange forskellige typer af lån, der findes, især når mange af dem i realiteten er et og samme lån. Heldigvis er der en del hjælp at hente på internettet. Mange af online bankerne er gode til at beskrive de forskellige typer af lån og hvor forskellen, hvis der er en, består. 

Et andet sted hvor der findes godt med viden er sammenligningssider. Sammenligningssiderne undersøger de forskellige lån og tilbyder at finde mindst 3 lån du kan ansøge. Fordel ved det er at det er gratis og du få 3 lån som er sammenlignelige. Nogle sider er også begyndt at tilbyde at du kan nøjes med at sende en ansøgning som bankerne, så kan sende et tilbud tilbage på baggrund af ansøgningen. Du kan f.eks. tage et ikano bank lån.

Husk det økonomiske overblik

Uanset hvilken type lån du planlægger at ansøge, er det vigtigt at du har overskud i dit budget til at betale de månedlige afdrag. Derfor er det en god ide at starte med at få et økonomisk overblik. Skriv ned hvad du har af indtægter og hvad du har af udgifter. Forskellen er hvad du i princippet kan betale i afdrag, men det er aldrig klogt at sætte sig så økonomisk hårdt at der ikke er plads til uforudsete udgifter eller en tur i byen med vennerne en gang i mellem. 

Hvis det er et lån du kan få betalt af på et par måneder kan det anbefales, men ellers ikke. Det er de færreste mennesker der trives ved at sidde økonomisk hårdt i det, igennem en længere periode.

Når du gennemgår din økonomi og hvis du har flere små lån, kan det ofte betale sig at låne mere og få dem betalt ud. Et stort lån er som udgangspunkt billigere end flere små.

More articles