Professionel renovering af badekar

13 September 2021
Astrid Pedersen

Et stort og rummelig badekar er et aktiv for ethvert badeværelse – men desværre efterhåndet et sjældent syn i moderne huse og lejligheder. I gamle dage var det ikke almindeligt at tage brusebad hver morgen. I stedet badede man måske en eller to gange om ugen – og dette foregik af spare hensyn i et badekar.

Derfor er der mange huse af ældre dato som er forsynet med badekar i badeværelset. Men med modernisering af badeværelse følger ofte nedlæggelse af badekarret – i de fleste tilfælde af plads hensyn.

Det gamle badekar bliver erstattet af en mere tidssvarende bruseniche, som er mere praktisk og bekvem i forbindelse med styrtbad. Derfor bliver der længere og længere mellem de boliger som indeholder eget badekar. Og det er faktisk en skam.

Pas godt på dit badekar – det kan være penge værd

Selv om man ikke er til lange, varme karbade med tændte stearinlys på bassinkanten, dæmpet belysning og duftende olier kan et badekar nemlig sagtens vise sig at have en vis værdi. Dette har mange potentielle købere på det danske bolig marked indset.

Især de yngre familier med små børn har badekar øverst på ønskelisten når der skal købes hus eller lejlighed. Et badekar er utroligt nyttigt for børnefamilien. De små er noget nemmere at lokke i bad om aftenen hvis dette kan foregå i et stort badekar frem for i en lille balje – og måske endda i selskab af far eller mor. Og så kan et badekar bruges når store mængder tøj skal sættes i blød.

Derfor bør du tænke dig godt om inden du skiller dig af med dit gamle badekar, også selv om det er grimt at se på. Det kan nemlig med stor sandsynlighed blive rigtig flot og indbydende igen.

Du kan læse mere om renovering af badekar med ny emalje på https://www.emaljespecialisten.dk/renovering-af-badekar/.

More articles