Sådan får du et bedre indeklima

19 November 2021
Steffen Petersen

editorial

At have et godt indeklima giver dig et sundt og rent rum at opholde dig i. Uanset om det er i hjemmet, på arbejdspladsen eller i klasselokalet, så er et godt indeklima vigtigt. Det betyder nemlig, at dig selv, dine medarbejdere og dine elever opholder sig i et rum, der er dejlig ventileret og som ikke har lugtegener. Med et dårligt indeklima vil du kunne opleve hovedpine, irritereret øjne eller sågar udvikling af allergier. Derfor er det vigtigt, du sørger for at have et godt indeklima – uanset hvorhenne du befinder dig. Læs med i dette indlæg vores råd til, hvordan du skaber et godt indeklima. 

 

image

 

1. Få luftet ud

Det er vigtigt, at du sørger for regelmæssig udluftning i dit hjem, på arbejdspladsen eller klasselokalet. Hvis i er mange mennesker under et tag, eller i samme rum, så kan der genereres en del forskellige lugte. Det er ikke nødvendigvis dårlige lugte, men det kan være meget på én gang. Derfor skal du få luftet ud op til 2-3 gange om dagen for at få et dejlig ventileret rum. Du skal ikke sidde i træk, så derfor behøver det ikke at være mere end et par minutter ad gangen. Det er nok til, at rummet bliver luftet godt igennem, og det gamle luft kan blive erstattet med noget nyt. 

 

2. Regelmæssig rengøring

Rengøring i dit hjem har også stor betydning for indeklimaet. Du skal huske at få støvet af, og støvsuget mindst en gang om ugen, da det ellers kan blive en gene for dig. Særligt på dit soveværelse og i fællesrum som stuer kan der komme en stor mængde støv. Dette er med til at gøre rummet trængt og der kan også udvikles lugtegener. Sørg derfor for at rengøre disse områder regelmæssigt. Hvis du har kæledyr, skal du huske, at deres pels også kan lugte. Så glem ikke at børste dem regelmæssigt og gøre rent efter dem.

 

3. Få renset dit ventilationssystem

Et sidste tip er at sørge for, at dit ventilationssystem er rent. Hvis du ikke gør det, kan det med tiden ophobe snavs og støv, og det vil resultere i et dårligere indeklima og at luften ikke bliver renset. I stedet for at rense ventilationen selv, kan du med fordel tilkalde en professionel, som gør det for dig. Dette sikrer, at dit ventilationssystem fungerer som det skal. Læs mere om rensning af ventilation på dette link: https://www.safe-coating.dk/coating–rensning-af-ventilation/rensning-af-ventilation.

More articles