Sådan passer du bedst på tænderne

14 May 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Der er flere forskellige ting, man selv kan gøre, når det kommer til at opretholde sunde tænder. For det første så er det vigtigt, at man prioriterer sin tandbørstning. Og ikke mindst at man gør det grundigt.

Det betyder, at man får børstet på alle tændernes overflader, og at man er god til at komme ind i alle de små afkroge. En god huskeregel er, at man gerne skal bruge 2 minutter på sin tandbørstning per gang. 

Det kan også være en ide, at man investerer i en elektrisk tandbørste, hvis man gerne vil hjælpes lidt ekstra på vej. En elektrisk tandbørste roterer nemlig mens den børster – og dette er også anbefalet, når man børster sine tænder. Desuden findes der også timere på nogle af de elektriske tandbørster der er – man behøver derfor ikke stå og holde øje med tiden, når man skal ramme en tandbørstning på 2 minutter.

Det er også en idé, at man er god til at bruge tandtråd. Det er nemlig en måde, at man kan nå ind de steder, hvor tandbørsten ikke kan. Det kan også være en idé at bruge tandtråd hver gang, man i forvejen skal børste tænder. Nogle gange så handler det om, at det bliver en vane, at man gør det. 

Besøg tandlægen jævnligt 

En helt afgørende ting er naturligvis også, at man kommer afsted til tandlægen. Her kan man få gennemgået tænderne, hvis man blot ønsker et tandeftersyn. Det kan nemlig være en gode måde, man kan se, om der er huller eller andet, man skal have ordnet. Hvis man har tandpine, knækket en tand eller lignende, så er der også god grund til at komme afsted til sin tandlæge. Tandlægen kan nemlig hjælpe med, at man tager derfra med endnu bedre tænder, end da man kom. Man kan også finde god hjælp her: http://stjerneklinik.dk/

More articles