Sammenlign flere privat lån

20 May 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Når du har besluttet dig for at tage et lån, er det en del af processen at finde det bedst mulige. Det kan for mange virke lidt uoverskueligt da det danske lånemarkedet er præget af hård konkurrence og flere af lånene som reelt er det samme, men hedder noget forskelligt. F.eks. er et privatlån, forbrugslån og kontantlån ens. 

Det anbefales at du ansøger flere lån f.eks. ikanobank.dk/laan og som minimum 2 andre og bruger tid på at sammenligne dem, så du får det billigste og bedste.

Det er blandt andet rentesatsen, gebyr, ÅOP og betalingsbetingelserne du skal være opmærksom på. Står der i lånetilbudet at du ikke kan betale lånet tilbage før tid uden, at det koster mange penge i gebyr, bør du som udgangspunkt ikke sige ja tak til det lån og lede videre efter et andet.

Hvad kræver det at låne?

Især online lån er nemme og hurtige at ansøge og banken stiller kun få krav til dig som ansøger. Hvis du skal låne et større beløb kan de finde på at bede om dokumentation på at du har en indtægt. Den dokumentation kan f.eks. være en lønseddel. Online banker beder ikke om sikkerhed når du låner.

For at kunne låne skal du være i besiddelse af et NemID, en aktiv mailadresse for ellers kan banken ikke sende dig et lånetilbud. Af andre krav er at du står tilmeldt Folkeregisteret og du som minimum er myndig og 18 år. Nogle banker kræver også at du er ældre før de vil låne dig penge. 

Mange banker, men ikke alle, kræver også at du ikke står tilmeldt i RKI som dårlig betaler. Du skal dog være opmærksom på at så er kravene markant anderledes og vil bero på en individuel kreditvurdering. Det anbefales ikke at låne hvis du allerede står i RKI.

 

More articles