Skab en hyggelig bålplads i haven

20 June 2022
Maria Laugesen

editorial

Drømmer du om at gøre haven hyggelig og indbydende? Så kan en bålplads være et fantastisk supplement både til de små og store haver. Bliv klogere på, hvordan du skaber en hyggelig bålplads til dig selv og gæsterne.

Skab din egen bålplads

En bålplads er en skøn tilføjelse til enhver have, uanset om det er rækkehusets minihave eller den helt store grund. De kan nemlig laves i alle varianter og størrelser, så de kan passe til enhver have og enhver stil – uanset dine ønsker og behov.

Bålet er naturligvis i centrum, og det kan være rigtig smart at placere det i et aflukket område såsom et bålfad eller en opbygning af sten. Det skammer nemlig flotte rammer, og vigtigst af alt er det samtidig med til at øge sikkerheden, når I har levende ild i haven. Rundt om dette skal i også have nogle siddepladser. Det kan være i form af træstammer eller rustikke pallemøbler, men I kan også vælge en flot udendørs bænk eller nogle lækre loungemøbler. Det er fuldstændig op til jeres personlige stil.

Bålfad

Husk altid på sikkerheden

Sikkerheden er afgørende, når man tænder åben ild i naturen. Sørg derfor altid for, at bålet er placeret på et sikkert underlag såsom fliser eller sten, så der ikke risikerer at gå ild i plænen. Et bålfad er en fantastisk investering, fordi det holder bålet samlet og sørger for, at ilden ikke spreder sig. Dette gør det meget mere fleksibelt, hvor du vil placere bålet og I undgår risikoen for, at nogen brænder sig på varme træstykker og sten, når bålet er slukket.

Du kan finde bålfade i mange designs, størrelser og afstøbninger, og det afhænger helt af jeres ønsker og behov, hvad I vil vælge. 

Husk altid at have vand i nærheden til at slukke ilden, og lær børn at holde god afstand.

More articles