Tjek dine betonelementer efter for fejl

04 September 2019
Anders Lundtang Hansen
Tjek dine betonelementer efter for fejl

Selvfølgelig får du altid de bedste betonelementer fra praefa.dk, hvor vi klart anbefaler, at du skal købe dem fra.

Men selv de er jo også bare mennesker, så selvom de laver kontrol med deres betonelementer, så er det med, at du også sørger for at dobbelttjekke, om der skulle være fejl ved dem.

Og vi mener sådan set alle typer af fejl, som kan være alt fra, om målene passer med det, du skal bruge, til om der er sprækker i dem.

Det med målene kan du lige tjekke op med det samme ved at måle efter, men angående sprækkerne så er det jo lidt en anden sag, for det er ikke alle sprækker, der er til at se.

Hvis du kan se dem, er det jo fint nok, så man ved, hvor man skal sætte ind, men hvad hvis der er sprækker inde i betonelementet, eller hvis der er usammenhængende områder derinde, hvor betonen ikke er bundet godt nok sammen?

Eller måske har betonen ikke sat sig godt nok, så det er porøs indvendigt og således ikke har det forventede levetid, som man ellers skal bruge det til, eller det ikke kan klare den belastning, som ellers er nødvendigt for det, som man skal bruge det til.

Hvis det for eksempel er noget ved en brokonstruktion, så kan man jo ikke bare slække på kravene eller bruge betonelementet med mindre fejl alligevel, fordi man har en deadline hængende over nakken, og man ikke kan nå at få lavet et nyt et til tiden.

Her er det menneskeliv, vi taler om, så det er et område, hvor man simpelthen må bekendt kulør, at man ikke kan nå det til tiden, og det handler ganske enkelt om sikkerheden.

Så selv hvis man nåede det til tiden, så ville man under en efterfølgende inspektion måske få at vide, at man alligevel ikke ville få lov til at åbne den givne bro.

More articles